Solceller

Fler och fler av våra kunder väljer att installera egna solceller och därmed producera egen el i liten skala. Mikroproduktion innebär en hel del frågor att förhålla sig till, och Energimyndigheten har svar på många av dem på Solelportalen. 

Gå gärna in på denna sida om du vill veta mer vad det innebär att bli mikroproducent. Självklart är du även välkommen till oss om fler frågor!

Microproducent

För att sälja egenproducerad el och få skattereduktion får du inte sälja fler kilowatttimmar per år än du köper. Din anläggning får inte vara större än 43,5 kW och ej ha större mätarsäkring än 63 A.

Skattereduktion

Du som är mikroproducent erhåller skattereduktion i din deklaration, elnätsföretaget skickar kontrolluppgift till Skatteverket. Du får 60öre/kWh upp till samma mängd som du köper från elnätet, dock maximalt för 30 000kWh/år.

Produktionsersättning (nätnytta)

Vallebygdens ersätter dig för den nytta som din produktion skapar i vårat elnät. Nätnytta innebär att det blir minskade kostnader för överföring av el i vårt nät tack vare din elproduktion. Ersättningen som är 2,50 öre betalas ut månadsvis på din faktura

Fyll i checklista

Första steget för att få en offert från oss är att fylla i vår checklista. När den är ifylld och inskickad till oss så kan vi skapa en offert utifrån dina angivna uppgifter.

Skicka in uppgifter

När checklistan är ifylld så vill vi att du skickar den till oss samt att du anger dina kontaktuppgifter nedan.

Godkända filtyper: xls, pdf, xlsx, doc, Max filstorlek: 50 MB.
Namn
E-post(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2024 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right