Elavtal / Priser

Vi kan erbjuda fastprisavtal från 1 till 3 år. För att teckna elavtal med oss ring 0511-645 20 eller maila oss på kundtjanst@vallebygdens.se

Nedan elpriser gäller endast i elområde 3 (Södra Mellansverige). Om du bor i ett annat elområde – Hör av dig till oss för ett pris.

Fastprisavtal – Avtalsstart fr o m 1 Februari

Avtalslängd
Elpris exkl moms
Elpris inkl moms
Fast Elpris 3 år
222,90 öre/kWh
278,63 öre/kWh
Fast Elpris 2 år
225,40 öre/kWh
281,75 öre/kWh
Fast Elpris 1 år
236,50 öre/kWh
295,63 öre/kWh

Fast årsavgift tillkommer med 240 kr exkl moms (300 kr inkl moms).

Rörligt Elpris – aktuella priser

Priser i öre/kWh exkl moms.

Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
116,41
85,87
142,46
94,23
107,63
136,03
95,99
239,09
239,51
90,52
158,02
290,33

Priser i öre/kWh inkl moms.

Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
145,51
107,34
178,08
117,79
134,54
170,04
119,99
298,86
299,39
113,15
197,53
362,91

För tillval Miljöel 100% Vattenkraft tillkommer ett påslag på 3,10 öre/inkl moms.

Rörligt pris består av kostnader för inköp av el och elcertifikat, hantering av kvotplikt avseende elcertifikat samt påslag 3,63 öre/kWh inkl moms. En fast avgift på 300 kr/år inkl moms tillkommer.

Du hittar elavtalet samt villkoren på sidan Villkor & Blanketter

Rörligt Elpris

Rörligt Elpris innebär att priset varierar från månad till månad. Priset fastställs i efterhand och gäller hela din förbrukning oavsett när du förbrukat elen. Priset består av vårt inköpspris för el, elcertifikat samt påslag 3,63 öre/kWh inkl moms. Vårt inköpspris grundar sig på medelvärdet av spotpriset på NordPool för den volym som levereras till anläggningar med Rörligt Elprisavtal, timme för timme. Det innebär att du som enskild kund kanske inte kan påverka priset så mycket genom att ändra din förbrukning. Men om många med dig gör det så påverkar det priset för alla er som tecknat Rörligt Elpris med oss.

Rörligt Timpris

Med ett Rörligt Timprisavtal får du ett unikt elpris som beräknas på din förbrukning. Priset består av vårt inköpspris för el, elcertifikat samt påslag 3,63 öre/kWh inkl moms. Detta avtal kan vara förmånligare om du både är en medveten elkonsument och har möjlighet att välja när du förbrukar din el. Vanligen är elpriserna lägre på nätter och helger.

För samtliga elavtal tillkommer en fastavgift på 300kr/år inkl moms.

Anvisat pris

Vallebygdens Elhandel AB har genom avtal påtagit sig ansvar att vara anvisad elleverantör för elkunder anslutna till Vallebygdens Energi Ekonomisk förenings elnät. Genom detta avtal garanteras alla att ha elleverans i sin uttagspunkt även om ingen elleverantör valts. Kunden får då en anvisningsleverans och ett anvisningspris. Detta pris är normalt högre än det pris du får när du tecknar avtal. Vi rekommenderar att du tecknar avtal.

Nyinflyttade under avtalsperioden: Kontakta kundtjänst.

Vilket skall man välja?

Det är oerhört svårt att råda i valet av avtal. Någon riktlinje kan vi dock våga oss på att ge:

Om man som kund vill ha trygghet och förutsägbarhet i sina elkostnader rekommenderar vi Fast Elpris 3 år. Om man istället är aktiv och följer med i elmarknaden samt är villig att ta risken för höga elpriser är Rörligt Elpris ett bra alternativ.

Fullmakt elhandel

Har du blivit kontaktad av försäljare som säger sig kunna nästintill halvera din elkostnader? De lovar ett mycket bra avtal utan att veta vilket bolag eller avtal du har idag.

Vi listar här nedan  några tips som kan vara bra att känna till:

– Ingen annan än du själv och vi som ditt nuvarande elbolag vet vilket sorts elavtal och pris du har. Telefonförsäljaren kan alltså inte veta om ditt elpris är högre eller lägre än det som säljaren erbjuder.

– Se upp när ni lämnar fullmakt via telefon, internet eller i butik så att inte fullmakten ger bolaget större befogenheter än vad som diskuterats. Att ge ett företag en fullmakt till byte av elbolag gör att du släpper kontrollen på vilket bolag och vilket sorts avtal din anläggning får.

– Det finns vissa förmedlingstjänster som gör upphandlingar och byten till ett annat elbolag åt dig. Detta låter bra men innebär tyvärr allt som oftast att de byter till det elbolag som erbjuder förmedlaren bäst ersättning.

– Riksdagen har beslutat om skriftlighetskrav när avtal tecknas genom telefonförsäljning. Kravet gäller från den 1 september 2018.

– Vid tecknande av elavtal via telefon gäller 14 dagars ångerrätt om säljaren ringt.

Vissa elhandelsbolag hävdar att de samarbetar med nätbolag och lovar alla avgifter på en faktura. Det stämmer inte. Du får även i fortsättningen en  faktura från Vallebygdens på nätavgift, förbrukningsavgift 21 öre kWh och energiskatten 36 öre kWh.

Du som kund kan själv, genom ett eller ett par enkla telefonsamtal, kontrollera vilken typ av avtal och elbolag du vill ha. Behåll kontrollen och är du osäker på något kring hanteringen av elavtal finns alltid ditt elnätsföretag för rådgivning. Hör av dig till dem!

Dessutom finns även opartiska Konsumenternas energimarknadsbyrå till hands.

 

Konsumentverket och Energimarknadsbyrån varnar för oseriösa säljare!

Publicerat av: Anna Lejestrand · 

Nu varnar både Konsumentverket och Konsumenternas Energimarknadsbyrå för oseriös telefonförsäljning av elavtal. Det handlar om fula säljknep där kundens luras att svara på ett sms, som felaktigt bekräftar att ett avtal ingåtts. Energiföretagen uppmanar sina medlemsföretag att aktivt informera sina kunder om vad de ska vara vaksamma på.