Elavtal / Priser

Vi kan nu erbjuda fastprisavtal från 1 till 3 år. För att teckna elavtal med oss:

  1. Om du nyligen fått vårt erbjudande på posten och vill teckna Fast Elpris 3 år eller Rörligt Elpris  – skicka in svarskortet enligt instruktioner.
  2. Om du som fått vårt erbjudande istället önskar att teckna Fast elpris 1 eller 2 år  – Ring 0511-645 20 eller maila oss på kundtjanst@vallebygdens.se.
  3. Är du intresserad av ett elavtal men inte fått vårt erbjudande hemskickat – Ring 0511-645 20 eller maila oss på kundtjanst@vallebygdens.se.
Nedan elpriser gäller endast i elområde 3 (Södra Mellansverige). Om du bor i ett annat elområde – Hör av dig till oss för ett pris.

Fastprisavtal – Avtalsstart fr o m 1 september

Avtalslängd Elpris exkl moms Elpris inkl moms
Fast Elpris 3 år (Rekommenderas) 47,50 öre/kWh 59,38 öre/kWh
Fast Elpris 2 år 47,20 öre/kWh 59,00 öre/kWh
Fast Elpris 1 år 52,20 öre/kWh 65,25 öre/kWh
Fast årsavgift tillkommer med 240 kr exkl moms (300 kr inkl moms).

 

Rörligt Elpris – aktuella priser

Priser i öre/kWh exkl moms.
Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
56,56 61,13 44,29 41,18 51,01 47,80
Priser i öre/kWh inkl moms.
Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
70,70 76,41 55,36 51,48 63,76 59,75
För tillval Miljöel 100% Vattenkraft tillkommer ett påslag på 1,25 öre öre/inkl moms.
Rörligt pris består av kostnader för inköp av el och elcertifikat, hantering av kvotplikt avseende elcertifikat samt påslag 2 öre/kWh. En fast avgift på 250 kr/år (200kr exkl moms) tillkommer.
Du hittar elavtalet samt villkoren på sidan Villkor & Blanketter

Följande avtal gäller under perioden 2018-10-01 t o m  2021-09-30

1. Tre-årigt fast avtal till priset av 49,60/kWh. Totalt inkl. moms 62öre/kWh

2. Tre-årigt fast avtal Miljö El till det förmånliga priset av 50,40 öre/kWh. Totalt inkl. moms 63 öre/kWh

Vallebygdens Elhandel AB har genom avtal påtagit sig ansvar att vara anvisad elleverantör för elkunder anslutna till Vallebygdens Energi Ekonomisk förenings elnät. Genom detta avtal garanteras alla att ha elleverans i sin uttagspunkt även om ingen elleverantör valts. Kunden har får då en anvisningsleverans och ett anvisningspris. Detta pris är normalt högre än det pris du får när du tecknar avtal. Vi rekommenderar att du tecknar avtal.

Du som inte tecknar avtal betalar ett anvisningspris för elen, för närvarande ligger detta pris på 64,80 /kWh. Totalt inkl. moms 81 öre/kWh.

Nyinflyttade under avtalsperioden: Kontakta kundtjänst.

Vilket skall man välja?

Det är oerhört svårt att råda i valet av avtal. Någon riktlinje kan vi dock våga oss på att ge:

Om man som kund vill ha trygghet och förutsägbarhet i sina elkostnader rekommenderar vi Fast Elpris 3 år. Om man istället är aktiv och följer med i elmarknaden samt är villig att ta risken för höga elpriser är Rörligt Elpris ett bra alternativ.

 

Fullmakt elhandel

Har du blivit kontaktad av försäljare som säger sig kunna nästintill halvera din elkostnader? De lovar ett mycket bra avtal utan att veta vilket bolag eller avtal du har idag.

Vi listar här nedan  några tips som kan vara bra att känna till:

– Ingen annan än du själv och vi som ditt nuvarande elbolag vet vilket sorts elavtal och pris du har. Telefonförsäljaren kan alltså inte veta om ditt elpris är högre eller lägre än det som säljaren erbjuder.

– Se upp när ni lämnar fullmakt via telefon, internet eller i butik så att inte fullmakten ger bolaget större befogenheter än vad som diskuterats. Att ge ett företag en fullmakt till byte av elbolag gör att du släpper kontrollen på vilket bolag och vilket sorts avtal din anläggning får.

– Det finns vissa förmedlingstjänster som gör upphandlingar och byten till ett annat elbolag åt dig. Detta låter bra men innebär tyvärr allt som oftast att de byter till det elbolag som erbjuder förmedlaren bäst ersättning.

– Riksdagen har beslutat om skriftlighetskrav när avtal tecknas genom telefonförsäljning. Kravet gäller från den 1 september 2018.

– Vid tecknande av elavtal via telefon gäller 14 dagars ångerrätt om säljaren ringt.

Vissa elhandelsbolag hävdar att de samarbetar med nätbolag och lovar alla avgifter på en faktura. Det stämmer inte. Du får även i fortsättningen en  faktura från Vallebygdens på nätavgift, förbrukningsavgift 19 öre kWh och energiskatten 35,60 öre kWh.

Du som kund kan själv, genom ett eller ett par enkla telefonsamtal, kontrollera vilken typ av avtal och elbolag du vill ha. Behåll kontrollen och är du osäker på något kring hanteringen av elavtal finns alltid ditt elnätsföretag för rådgivning. Hör av dig till dem!

Dessutom finns även opartiska Konsumenternas energimarknadsbyrå till hands.

Konsumentverket och Energimarknadsbyrån varnar för oseriösa säljare!

Publicerat av: Anna Lejestrand · 

Nu varnar både Konsumentverket och Konsumenternas Energimarknadsbyrå för oseriös telefonförsäljning av elavtal. Det handlar om fula säljknep där kundens luras att svara på ett sms, som felaktigt bekräftar att ett avtal ingåtts. Energiföretagen uppmanar sina medlemsföretag att aktivt informera sina kunder om vad de ska vara vaksamma på.