Elavtal / Priser

Vi kan erbjuda fastprisavtal från 1 till 3 år.

 

För att teckna elavtal med oss ring 0511-645 20 eller maila oss på kundtjanst@vallebygdens.se

 

 

 

Nedan elpriser gäller endast i elområde 3 (Södra Mellansverige). Om du bor i ett annat elområde – Hör av dig till oss för ett pris.

 

Fastprisavtal – Avtalsstart fr o m 1 juli

 

Avtalslängd
Elpris exkl moms
Elpris inkl moms
Fast Elpris 3 år (Rekommenderas)
124,90 öre/kWh
156,13 öre/kWh
Fast Elpris 2 år
141,90 öre/kWh
177,38 öre/kWh
Fast Elpris 1 år
175,20 öre/kWh
219,00 öre/kWh

 

Fast årsavgift tillkommer med 240 kr exkl moms (300 kr inkl moms).

 

Rörligt Elpris – aktuella priser

 

Priser i öre/kWh exkl moms.

 

Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
116,41
85,87
142,46
94,23
107,63
 
 
 
 
 
 
 

 

Priser i öre/kWh inkl moms.

 

Jan
Feb
Mars
April
Maj
Juni
Juli
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
145,51
107,34
178,08
117,79
134,54
 
 
 
 
 
 
 

 

För tillval Miljöel 100% Vattenkraft tillkommer ett påslag på 1 öre/inkl moms.

 

Rörligt pris består av kostnader för inköp av el och elcertifikat, hantering av kvotplikt avseende elcertifikat samt påslag 2,9 öre/kWh. En fast avgift på 300 kr/år (240 kr exkl moms) tillkommer.

 

Du hittar elavtalet samt villkoren på sidan Villkor & Blanketter

Vallebygdens Elhandel AB har genom avtal påtagit sig ansvar att vara anvisad elleverantör för elkunder anslutna till Vallebygdens Energi Ekonomisk förenings elnät. Genom detta avtal garanteras alla att ha elleverans i sin uttagspunkt även om ingen elleverantör valts. Kunden får då en anvisningsleverans och ett anvisningspris. Detta pris är normalt högre än det pris du får när du tecknar avtal. Vi rekommenderar att du tecknar avtal.

Du som inte tecknar avtal betalar ett anvisningspris för elen, detta pris ligger ca 12 öre högre per kWh än vårat högsta pris.

Nyinflyttade under avtalsperioden: Kontakta kundtjänst.

 

Vilket skall man välja?

Det är oerhört svårt att råda i valet av avtal. Någon riktlinje kan vi dock våga oss på att ge:

Om man som kund vill ha trygghet och förutsägbarhet i sina elkostnader rekommenderar vi Fast Elpris 3 år. Om man istället är aktiv och följer med i elmarknaden samt är villig att ta risken för höga elpriser är Rörligt Elpris ett bra alternativ.

Fullmakt elhandel

Har du blivit kontaktad av försäljare som säger sig kunna nästintill halvera din elkostnader? De lovar ett mycket bra avtal utan att veta vilket bolag eller avtal du har idag.

Vi listar här nedan  några tips som kan vara bra att känna till:

– Ingen annan än du själv och vi som ditt nuvarande elbolag vet vilket sorts elavtal och pris du har. Telefonförsäljaren kan alltså inte veta om ditt elpris är högre eller lägre än det som säljaren erbjuder.

– Se upp när ni lämnar fullmakt via telefon, internet eller i butik så att inte fullmakten ger bolaget större befogenheter än vad som diskuterats. Att ge ett företag en fullmakt till byte av elbolag gör att du släpper kontrollen på vilket bolag och vilket sorts avtal din anläggning får.

– Det finns vissa förmedlingstjänster som gör upphandlingar och byten till ett annat elbolag åt dig. Detta låter bra men innebär tyvärr allt som oftast att de byter till det elbolag som erbjuder förmedlaren bäst ersättning.

– Riksdagen har beslutat om skriftlighetskrav när avtal tecknas genom telefonförsäljning. Kravet gäller från den 1 september 2018.

– Vid tecknande av elavtal via telefon gäller 14 dagars ångerrätt om säljaren ringt.

Vissa elhandelsbolag hävdar att de samarbetar med nätbolag och lovar alla avgifter på en faktura. Det stämmer inte. Du får även i fortsättningen en  faktura från Vallebygdens på nätavgift, förbrukningsavgift 21 öre kWh och energiskatten 36 öre kWh.

Du som kund kan själv, genom ett eller ett par enkla telefonsamtal, kontrollera vilken typ av avtal och elbolag du vill ha. Behåll kontrollen och är du osäker på något kring hanteringen av elavtal finns alltid ditt elnätsföretag för rådgivning. Hör av dig till dem!

Dessutom finns även opartiska Konsumenternas energimarknadsbyrå till hands.

 

Konsumentverket och Energimarknadsbyrån varnar för oseriösa säljare!

 

Publicerat av: Anna Lejestrand · 

 

Nu varnar både Konsumentverket och Konsumenternas Energimarknadsbyrå för oseriös telefonförsäljning av elavtal. Det handlar om fula säljknep där kundens luras att svara på ett sms, som felaktigt bekräftar att ett avtal ingåtts. Energiföretagen uppmanar sina medlemsföretag att aktivt informera sina kunder om vad de ska vara vaksamma på.