Din Elmätare

Instruktion för din elmätare av typen Landis+Gyr E360 LTE

Brytarfunktionen

Elmätaren är utrustad med en strömbrytare. Använder man den brytaren bryts strömmen i anläggningen, men själva elmätaren har fortsatt strömmatning. Detta är nödvändigt för att våra system ska kunna kommunicera med mätaren.

Om ni vill bryta strömmen till anläggningen ber vi er att i första hand använda elmätarens brytare (3.). Det viktiga här är då att vi på fjärr kan se att strömmen är avstängd via knappen och slipper starta undersökningar i tron att ni har strömavbrott på anläggningen.

Användning av elmätarens brytare: Tryck in knapp (3.) i några sekunder och släpp knappen, brytaren slås ifrån och brytarsymbolerna i displayen ändras. För att slå till strömmen igen gäller samma förfarande som ovan.

OBS! Under elarbeten måste strömmen stängas av genom att använda elanläggningens huvudbrytare samt ta bort huvudsäkringarna i enlighet med elektriska säkerhetsföreskrifter!

Spara instruktion som PDF

För att spara instruktion som PDF, klicka på länken nedan.

Displayen (1.)

Displayen visar följande parametrar i normalvisning i rullande läge:

  1. Energi som förbrukas, kWh – 1.8.0
  2. Energi som produceras, kWh – 2.8.0
  3. Effekt som förbrukas, Wh – 1.7.0
  4. Effekt som genereras, Wh – 2.7.0

Genom att trycka på den gröna displayknappen kan du få fram olika värden. Du kommer in i visningsmenyn genom att trycka på displayknappen enligt nedan:
1. Först ett snabbt tryck = Displaytest.
2. Sedan ett till tryck = Displayen visar Std_dAtA.

3. Sedan ett längre tryck till för att komma in under denna meny.
4. Därefter snabba tryck för att bläddra mellan de olika visningarna som t.ex., spänning per fas, ström per fas, antal kWh som matats ut på nätet (om du har egen produktion t.ex., solceller på taket) etc. Displayen återgår till sitt normalläge ungefär tre minuter efter den sista tryckningen.

HAN-port (4.)

Mätaren är utrustad med ett seriellt P1-gränssnitt (5.0.2 P1). Detta gör det möjligt att säkert ansluta HAN-enheter (Home Area Network). Bakom locket finns ett RJ-12 honuttag. Kontakta kundtjänst via formuläret nedan för att aktivera porten.

Beställ aktivering HAN-port

Namn
E-post(Obligatoriskt)
ÅÅMMDD-NNNN
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2023 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right