Information om din vattenleverans onsdag 4 okt

2 oktober 2023

Information kopierad från Skara Energis Hemsida!

Information om när Vättervatten åter finns i ledningarna kommer att finnas på Skara Energis hemsida https://www.skaraenergi.se/driftinfo/

Under onsdagen den 4 oktober kommer vatten delvis att levereras från Skara Energis reservvattentäkt. Detta sker på grund av ett planerat underhållsarbete.

Vattenleveransen kommer normalt från Vättern via Skaraborgsvatten. På grund av underhållsarbete kommer vattnet komma via Reservvattentäkten utanför Axvall under onsdagen den 4 oktober 2023.

Reservvattnet i Skara är av god kvalitet men har något förhöjda halter av järn och mangan. Större intag av mangan kan vara mindre nyttigt för barn som ammar och barn upp till 2 år. Smaken på vattnet kan också komma att påverkas.

Vattentankar kommer att ställas ut den 3 oktober till den som önskar att hämta, det går också bra att hälla upp vatten i tillbringare och ställa i kylskåp innan den 4 oktober.

Vattentankarna finns i:
Varnhem (vid skolan)
Eggby (vid återvinningen)
Axvall vid (parkeringen macken/busshållplatsen)
Skara Energis kontor

Vattnet kan för övrigt användas som vanligt som dricksvatten, i dusch, i matlagning och tvätt. Järn kan emellertid ge missfärgningar på vittvätt.

Reservvattnet finns i mindre kvantitet än vattnet som kommer från Vättern, vi ber er därför att tänka extra noga på att spara på vattnet under denna dag.

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2024 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right