2019-02-01

2 februari 2019

2019-02-01

Dags för lite ny information kring våra Vatten-Avlopp-Bredbandsprojekt.

Norra Lundby:

På grund av vintern kommer vi nu snarast att bryta arbetena. Orsaken är förstås tjälen som tyvärr kröp ner ganska långt innan vi fick all snö ovanpå. Avbrottet kommer att vara fram tills tjälen gett sig, vilket i värsta fall kan var någon eller ett par månader. Detta skjuter ju tidplanen lika lång tid framåt, tyvärr. Anledningen till att vi inte fortsätter är i första hand ekonomiska, det kostar för mycket att gräva i frusen mark och återställningen blir inte bra, vi ska vara rädda om era pengar och väljer då att ni får vänta lite längre istället, vi hoppas ni kan förstå och hålla med.

Beräknat påsläpp av de första fastigheterna är nu istället kring 1/4 , alla som då får ok blir meddelade detta.

Beräknat påsläpp för de sista fastigheterna, längst upp på berget är mitten av juni. Däremellan har vi påsläpp en eller två gånger för de fastigheter som ligger på nedre delen av bergskanten, nära stora vägen. Lite diffusa uppgifter kanske men det går inte att gissa bättre just nu. Ni får alla meddelande om när just ni kan koppla på.

Beställning av er pumpstation kommer skickas iväg så att det matchar tiderna ovan. Ni som ligger för påkoppling ¼ kommer i anslutning till det datumet få pump och faktura. Övriga får sin pump och faktura på den, kring 1/6.

Öglunda:

Stormöte med uppdaterad information tisdagen 5/2 kl. 18.30 i Vallegården Eggby!

Ni får såklart all info på mötet men det som skrevs ovan om Norra Lundby (avbrutna arbeten pga vintern) får förmodligen konsekvenser på starten av Öglunda projektet. För att kompensera så har vi hittat lite mark som borde vara grävbar, trots vintern. Det gäller den kommunala marken norr om Eggby, där tror vi att vi kan gräva och då flyttar vi Norra Lundby laget dit ett par veckor så att vi åtminstone kommit en liten bit ut mot Öglunda.

Stenum:

Ritnings och kalkylarbete pågår, SKT som är vår projektör planerar att ge sina besked kring 20/2, sedan ska Vallebygdens dra sina slutsatser av det svar vi får.

Övriga projekt:

Information kommer senare.

Richard Löfving, projektledare

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2024 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right