2020-06-17

17 juni 2020

Öglunda:

Det börjar närma sig semestertider så det var väldigt glädjande att vi kunde lämna ok för påkoppling i etapp 3, som vi tänkte. De kunderna får nu chansen att gräva i trädgårdarna under sommaren. Vi stannar dock inte för det utan flyttar direkt till etapp 4, Åbodvägen-Åbo, vi stärker upp några veckor och gräver på två fronter för att korta ner tiden nu när det är gynnsamt att gräva.

Under juli månad så anordnar vi några ”gräv-vandringar” i Slättängsområdet, ni som är berörda har fått särskild kallelse. Vi gör så för att det är många sommargäster och en del av er har vi aldrig träffat. På vandringarna så visar vi vart vi ska gräva och diskuterar framkomlighetsproblem mm under grävperioden, ni får också chansen att ställa frågor såklart.

Vi har snart fått in alla beställningar av avloppspumpstationer och vi planerar en leverans i början av september, för er som då har en station att hämta upp skickas särskild kallelse om det. I huvudsak är det ni som bor i området Slättäng som får era stationer då.

Vecka 29-30-31 står grävlagen stilla och våra entreprenörer får vila upp sig lite.

Tidplanen ser ut som nedan. Vi har fått frågan kring varför vi halkat efter den ursprungliga tidplanen och det har ju funnits flera orsaker till det. Den absolut största är såklart att ni blivit så många fler än vad vi visste då vi första gången upprättade den. Totalt är nu 161 st fastighetsägare/fastigheter med i projektet vilket gör det till det största V-A-B projektet som gjorts i Skara kommun och högst troligen så finns inget som kommer slå det. Glädjande såklart för alla oss på Vallebygdens och bra att så många går med från start, undertecknad kan ana att det inte blir helt lätt att ansluta sig i efterhand eftersom det i vissa områden är mycket trångt att ta sig fram, vägar ska stängas av osv osv.

Stenum:

Ingen uppdatering ännu. Beslut finns dock på att Stenum ska göras efter Öglundaprojektet.

Bolum-Bjällum-Broddetorp:

Kundenkät utskickad för att utläsa intresset, ingen utvärdering gjord ännu. Ett eventuellt projekt ligger ju längre fram i tiden.

Trevlig sommar och semester!

Vallebygdens Energi genom

Richard Löfving, projektledare

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2024 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right