2022-12-19

19 december 2022

2022-12-19

Stenum:

Projektet går in i sin slutfas och det ser ut som att vi behöver januari på oss också för att bli färdiga. Vi hoppas vi slipper fler bergkänningar och därmed ”halvhalt” i projektet.

Ni som väntar på ett ok för att koppla in vatten-avlopp-fiber i era fastigheter blir kontaktade, ni behöver inte leta efter information på annat ställe.

Bolum/Bjällum och ”Falköpings Avlopp”:

Läs gärna information 2022-11-02 först, då får ni en bättre bild av vart vi står idag.

Just nu har vi inlett arbetena med att borra under vägar, den tjänsten är upphandlad av Wikstrands Maskin och ni har säkert sett dem utefter vägarna. Borrningarna står nu still till i mitten av januari då vi fortsätter från Missionskyrkan och ner mot Broddetorp.

Vallebygdens själva har inlett svetsarbetet av först och främst Falköpings avloppsledning, men också de grova skyddsrör som Wikstrands ”borrar in” under vägarna, vi huserar nere vid gamla järnvägen men flyttar oss allteftersom mot Broddetorp. Svetsning kommer pågå i mellandagarna och därefter återupptas arbetet i månadsskiftet jan-feb. Vädret är en faktor här också, är det alltför ”klabbigt” på marken så vill vi vänta och spara på lantbrukarnas vallar så gott det går.

Högspänningsledningen (i luften) ska ju grävas ned, i månadsskiftet jan-feb levereras de transformatorstationer som ska ersätta de som idag sitter uppe i luften, på stolparna. Dessa stationer kommer kopplas in allteftersom grävarbetena fortskrider men det tar ganska lång tid efter att vi grävt, tills luftledningen verkligen rivs ned.

Som ni förhoppningsvis kommer ihåg så bad vi er att beställa era avloppspumpstationer för en tid sedan och de dyker upp i mellandagarna, ni som ska få har fått ett eget meddelande om detta. Vi hjälpte er att beställa dessa redan nu för vi såg att det kommer en kraftig prishöjning på stationerna vid nyår. Vårt gamla fina avtal går ut och nu slår pandemi och krigskonsekvenserna fullt ut för oss. Vi är medvetna om att ni får ha dem liggande ett bra tag men tyckte att de ca 13 000 kr/station vi sparade ändå var värt det.

Vi har sagt förut att vi ska ha ett stormöte med er som ska delta i projektet och det kommer, då ska vi också presentera en tidplan. Vi vill vänta lite till för att ha mer svar på bordet och att vi verkligen kommer igång som vi tänkt. Än så länge är inte vintern ett hinder men det ser vi ännu bättre längre fram. Vi siktar på detta möte i mars.

Vi kommer att höras och träffas betydligt mer under 2023 och till dess får ni ha en God Jul och ett Gott Nytt År.

Med vänlig hälsning Vallebygdens Energi via Richard Löfving.

Föregående:
Nästa:

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2023 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right