2019-11-19

19 november 2019

Det har förflutit lite tid sedan förra informationen, orsaken är ”projektbyte”, det tar mycket kraft för alla inblandade att avsluta ett projekt och genast starta upp nästa.

Norra Lundby-Tranum:

Projektet är färdigställt vad gäller VA delen och våra goda fiberarbetare sliter för fullt med att färdigställa också den delen. En del ”formalia” återstår, dels ska ekonomin slutföras och dels har vi förrättning av ledningarna, alltså att Lantmäteriet hjälper oss att slutföra överenskommelserna med markägarna.

Vi har haft nästan 90 markägare med oss på resan och det har faktiskt gått väldigt smidigt, det är ju ett stort arbete vi genomför och det påverkar ju såklart våra markägare. Ibland kan vi gräva på mark som är skördad eller ligger i träda, andra gånger är vi tyvärr inne på nysådd mark. Stort tack till er alla för ett gott samarbete!

Öglunda:

Som ni kanske förstod av första stycket så har vi bytt projekt och är nu äntligen igång med vårt hittills största projekt, Öglunda. Ni är nu uppe i 153 fastigheter! Fantastiskt kul att det till slut blev sådant genomslag i vårt gemensamma projekt. Ja, vi ser det som ert och Vallebygdens projekt, vi är alla beroende av varandra för att lyckas, boende, markägare och Vallebygdens och dess entreprenörer.

Vi har haft en ganska bra start, även om oktober månad måste varit en av de blötaste på länge, det syns ju inte minst i era vattendrag som under lång period var helt torra, nu är det ju rena vårfloden på sina ställen.

Vi är i skrivande stund mellan Snickargården och Prästgården, en bit från vägarna, så ni ser oss nog inte så mycket. Om 2 veckor är vi framme vid Prästgården och Öglunda-ängars parkering, där ska vi anlägga ett pumphus för vattnet, i kombination med nodutrymme för fiber. Det blir en huskropp som rymmer båda funktionerna, därmed är vi också färdiga med etapp 1.

Vi ska försöka driftsätta etapp 1 under vintern (ni som bor mellan Eggby och ”pumphuset”), vi är dock beroende av vädret vad gäller provtryckning och renspolning av vattnet, är det för kallt så klarar vi inte att släppa upp vatten i alla slangändar, då får vi frostproblem, vi får se hur vintern blir helt enkelt.

Vi har nämnt det tidigare men vill ändå tala om att det samtidigt med Vatten-Avlopp-Bredband också genomförs ett stort arbete med elnätet, all luftledning i området ska ner samtidigt, ganska mycket luftledning med tillhörande stolpar ska tas bort, det kommer förändra en del vyer, till det bättre.

Vi vet att vi stundtals är i vägen för er, vi hoppas att ni har överseende med detta.

Stenum:

Projektering pågår, intresset är ganska stort men det är långa grävavstånd och mycket tuff terräng så vi behöver vara mycket noggranna kring beräkningen av projektet.

Efteranslutningar:

Frågorna kommer tätare och tätare om att efteransluta till de projekt vi redan gjort färdiga. Vi hoppas ni som inkommer med sådana önskemål förstår att vi har inga möjligheter att bara kasta oss på det. De resurser vi har är fullt upptagna med de projekt som lovades för flera år sedan. Ta in mer folk då, kan man tycka, det är inte alltid så lätt, dels ska vi få tag i bra entreprenörer men också kunna sköta arbetena rent administrativt och kunna genomföra arbetena på ett ekonomiskt bra sätt. Vi genomför arbetena så fort det finns tid.

Lite extra vill undertecknad tacka ägarna till Esset, Korsgården, Skockagården och Sandtorp, liksom arrendatorn på Stommen, det är nog er vi ”plågat” mest hittills, det har varit, och är, ett bra samarbete! Vi tycker i alla fall själva att våra grävare lyckats bra med återställningarna.

Nu blir det inte mer skrivet innan julhelgen så vi önskar redan nu, God Jul!

Vallebygdens Energi genom

Richard Löfving, projektledare

Föregående:
Nästa:

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2023 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right