2020-11-21

21 november 2020

Dags för uppdatering kring VAB projekten.

Gäller samtliga VA kunder:

Sedan månadsskiftet okt/nov har Vallebygdens tagit över hela driften av de egna näten. Förut hade vi hjälp av Skara Energi att ta emot felanmälningar kväll/natt/helg. Det är nu meningen att ni ska göra på samma felanmälans nummer som på el. 031 334 11 11. Detta kommer framgå på fakturorna framöver. Tänk på att ni har ett eget ansvar att undersöka vissa saker innan ni kan felanmäla:

  • Finns det ström till pumpen?
  • Ligger felet före eller efter avloppspumpen (ni kanske har stopp i avloppsledningen ut till pumpen)?

Det är två enkla åtgärder man ska göra själv, innan man eskalerar det till jouren.

Vi har också tagit ett mer helhetsgrepp över skötseln av VA näten. Vi har som mål att sköta dem så väl att driftsproblemen blir så få som möjligt.

Öglunda:

Vi har sedan några veckor flyttat över till etapperna som ligger inne på Slättängsvägen. Del 1 och 2 är klara och i föregående vecka fick ytterligare fastighetsägare klartecken att koppla på sig. Mycket glädjande och nu finns det en rimlig chans för dessa att få in vatten och avlopp innan jul. Fiber blir svårt att hinna med innan jul, det är inte många veckor kvar.

Resten av året och början av nästa år fortsätter vi i Slättängsområdet, det är egentligen inte så många metrar att gräva men det är väldigt många fastigheter och utrymmet är begränsat. Vi ber om stort överseende med att det blir lite trafikproblem ”nere på gatorna”. Den stora grusvägen är dock alltid öppen för trafik.

Nypåkopplade i Slättäng kommer också märka det som man sett i övriga etapper, det är ganska mycket luft i vattnet och det gör att detta ser ut lite som lättmjölk när man tappar upp det i ett glas. Det är inget farligt och det försvinner efter en kort stund. De först påkopplade kommer att märka det men det försvinner allteftersom man spolar och fler ansluter.

Stenum:

Vi börjar nu blicka framåt, efter Öglunda, då är det Stenums tur. I dagarna skickas kontrakt ut till de som anmält sitt intresse. Vi får pga pandemin bete oss lite annorlunda denna gången, vi får ju inte ha något stormöte så nu går all kommunikation direkt till fastighetsägarna. Vi hoppas proceduren funkar på det sättet också.

Hörs vi inte mer innan jul så: God Jul och Gott Nytt År

Med vänlig hälsning Vallebygdens Energi via Richard Löfving.

Föregående:
Nästa:

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2023 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right