Augusti 2016

12 augusti 2016

2016-08-12

Projekt Istrum:

Dagsläget:

Torsdagen 11/8 2016 får vi se som en milstolpe i vårt första VA projekt, den första kunden kopplade på sitt vatten och avlopp! Hemma hos Lars och Majvor Örwall på Kyrkemossen 1, rinner nu vättervatten i kranarna, avloppsvattnet hamnar så småningom i Skara, via Eggby. Fler är på gång att ansluta och det blir väl lite bättre fart med påkopplingarna nu när semesterperioden är över.

För att kunna erbjuda fler av er boende påkoppling så krävs dock att vi först får ordning på våra två centrala pumpstationer (Istrums by inne i skogen och Remningstorp), tryckning av vattnet fram till er och tryckhöjning av avloppet bort mot Eggby. Husen har blivit ett par veckor sena men ska kunna vara på plats i slutet av V34. Ni som har ögonen med er har märkt att vi inte kunnat vänta, tryckstegringspumparna och elmätarskåpen är redan satta på plats, följden av det blir att husen får lyftas på med en kran, över den redan monterade utrustningen. Därefter har vi lite rör och eljobb innan stationerna är i drift. Vi ska självklart också lufta och täthetsprova ledningarna.

För er som tycker er sakna era gröna avloppspumpar så kommer en stor sändning till oss på måndag eftermiddag (15/8), de börjar köras ut tidigast V34 och då till er som ligger närmast påkoppling först. Så länge de inte är levererade till er tomt så tar projektet ansvar över dem. Skulle ni hinna få faktura innan ni får pumpen så är det helt ok, ni kommer få er utrustning.

 

Våra grävlag jobbar vidare enligt:

Thomas Nielsens lag är nu helt färdiga ända fram till Pankeruds-vägen, i avvaktan på att vi ska få Skövdes vattenledning svetsad så börjar de på Flämslätt-sticket (på måndag) och därefter Lilla Kulhult-sticket (ca V34). Därefter tar de tag i rörändarna vid Pankeruds-vägen och gräver sig norrut.

NLE har haft semester och börjar igen måndag 15/8, de fortsätter nu genom Istrums by vilket innebär att det blir stenigt, trångt, lite framkomlighetsbekymmer och en del oväsen. Vi hoppas ni boende har överseende med detta någon vecka. Efter byn så dra vi iväg söderut, förbi Rolf Kvarndal och ner mot Tokatorp.

Rolf har fått påhälsning av en stor leverans slangar, det blev lite mycket som lastades av på ett ställe, det var inte meningen, det är dock inte helt lätt att få åkarna att göra rätt när de inte kan språket, inget illa menat med det.

Obs! Det är för allas del positivt att ni kopplar på er och börjar använda näten tidigt, det kommer dock vid några tillfällen bli korta driftstopp, då vi ansluter nya stick och driftsätter dessa. Det kan på vattensidan yttra sig i ett stundtals lägre tryck, på avloppssidan ska ni inte märka något alls, vad vi ser just nu.

 

Richard Löfving, projektledare

richard@richardlofving.se

Föregående:

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2024 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right