April 2017

21 mars 2017

Storekullen:

Projektet Storekullen är nu på rull, det är såklart mycket mindre än vårt Istrumprojekt, mer om det nedan, men ändå. 14 fastigheter som på en total grävsträcka på några kilometer kommer att få sitt Vatten-Avlopp-Bredband, precis på samma sätt som i Istrum.

Den 23/1 hade vi ett stormöte där vi gick igenom projektet och de egna arbetena man ska genomföra. Hembesöken från SKT (teknikleverantören) är bokade till 28/2 om vädret bara är med oss, vid för mycket snö får vi skjuta på aktiviteten. Grävstart planeras till ungefär april.

Som vi skrev ovan så är det ett litet, koncentrerat projekt, att genomföra det ger oss lite mer möjlighet att förbereda de lite större, och ändå inte stå still. Vi vet att ni andra också väntar (Öglunda, Norra Lundby, Överbo, Hålltorp, Kyrkebo osv.), vi kommer till er också.

Pilotprojekt Istrum:

Vecka 4 var i princip vår sista grävvecka, etapp 2 har nu nått ända upp till Rikesäter, vi har inte lämnat så mycket bakom oss men några saker ska vi fixa till. Man kan därför säga att stamnätsarbetena pågår lite till. Det är nu bara fem fastigheter i projektet som inte fått ok på att koppla på, det hoppas vi kunna ge er snart.

Angående påkoppling och att börja använda Vatten och Avloppsnäten: Vi vill väldigt gärna att ni försöker genomföra era hemarbeten så att vi får igång flödena i näten, det blir mycket bättre kvalité och funktion om de används så som det är projekterat.

För närvarande pågår utbetalning av markersättningar till er som är ägare eller arrendatorer, ett viktigt led i ekonomin så att vi till slut ska kunna visa er boende vad det verkligen kostade att genomföra projektet.

Vi bad ju er boende att lämna tillbaks kranar och proppar som suttit på slangändarna, i era tomtgränser, när nu NLE har tagit bort sin arbetsbod inne i Istrum så kan ni ju inte lämna dem där. Jag har väl ingen kanonlösning på problemet men kanske kan ni på något sätt hjälpa oss med att samla ihop dem, prata med era grannar, och vid tillfälle ge dem till undertecknad.

Richard Löfving, projektledare

richard@richardlofving.se

Föregående:
Nästa:

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2024 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right