November 2016

13 november 2016

 

 

2016-11-13

Pilotprojekt Istrum:

Dagsläget:

Nyligen fick Lilla Kulhult och Flämslättsticket ok att koppla på, inom kort får Blommedalen samma besked. Det innebär att vår entreprenör Thomas Nielsen snart är i mål med sin etapp! Mycket bra jobbat och det mesta har gått deras och vår väg.

Vi kommer att ägna en del tid åt att färdigställa Skövde ledningen, vi gör det efter att vi säkerställt våra egna ledningar.

Etapp 2, NLE, är färdiga hela vägen ut till Falkenberg/Lilleskog och Ölanda, NLE ”backar nu tillbaks” till Hallabo och fortsätter upp mot Lugnet/Furumon/Ötorp/Heddeberg osv.

Påsläpp av kunder kommer att ske i två etapper:

A= Kvarnen-Hallabo-Bränningsholm-Falkenberg-Lilleskog-Stjälkholmen-Ölanda. Beräknat påsläpp ca V 49

B= Lugnet-Furumon-Ötorp-Heddeberg-Rikesäter. Beräknat påsläpp V6? Vintern avgör ganska mycket av hur vi gör, vid hård vinter så kan vi tänka oss att dela på denna etapp.

NLE gör också ett gott jobb, de drabbas dock av sämre väder då deras etapp startade lite senare i våras.

Lite intressant information efter att fastighetsregistret uppdaterats:

·         I vårt arbetsområde väljer 96% av de fastboende att gå med!

·         114 hushåll kopplar på sig, liksom 6 verksamheter (Flämslätt, Istrums SK osv)!

·         273,7 folkbokförda personer kommer att få tillgång till snabbt bredband!

 

Hemarbeten:

För er som fått ok att koppla på så har det också hänt en del, ”hementreprenörerna” har fått upp farten och vi gissar att ca 30 fastigheter nu är inkopplade på vatten och avloppsnätet, fler är på gång redan kommande vecka. En påminnelse till er som tar ert gamla avlopp ur bruk: Säg upp er tömning, undertecknad vet inte exakt vart men gissar att det sker via kommunen som ju tecknar avtal med en entreprenör.

 

Markägare:

Vi tycker att vi gjort ett bra jobb med återställningsarbetet fram till vädret blev sämre. Vi har för avsikt att fortsätta på samma nivå projektet ut, det kan däremot bli lite svårt att få till det lika bra omedelbart efter grävningarna, under vintern. I värsta fall kan en del arbete få kvarstå till våren. Vi hoppas ni kan ha överseende med detta. Detsamma gäller för vägar som grävs av och igenom, det är oerhört svårt att få dem bra om det fryser och tinar om vartannat. Anser ni vägarna alltför dåliga så hör av er till undertecknad.

Vattenmätaravläsning:

Inledande prover har gjorts och kommer fortgå, det ser ganska bra ut och det fungerar. Administrativt ska nu detta program dockas ihop med det som Vallebygdens redan använder, därefter ska vi kunna dra igång debiteringar. Vi tror att detta kan påbörjas ungefär vid årsskiftet.

 

Vi ber om överseende kring att alla som är involverade i projektet har mycket tufft schema just nu, det är många frågor samtidigt som vi också ska jobba framåt för att gå i mål. Det kan vara svårt att komma fram på telefon, använd gärna mail och ställ er fråga där.

 

 

Richard Löfving, projektledare

richard@richardlofving.se

Föregående:

Dina behov - Vår drivkraft

© 2011 – 2024 Vallebygdens. All rights reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB
chevron-downarrow-right